دبیر اجرایی پنجمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی جرثقیل، لیفتینگ، لیفتراک، بالابرها و صنایع وابسته گفت: بیش از 90 درصد جرثقیل های بلند و برجی کشور (جرثقیل های تاورکرین) وارداتی و فاقد استانداردهای الزامی است.
به گزارش دبیرخانه پنجمین همایش ملی جرثقیل، لیفتینگ، لیفتراک، بالابرها و صنایع وابسته، «ساتیه حسین پور» افزود: استانداردهای اجباری توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وضع شده و پیگیری آن از سوی این مجموعه در حال انجام است و پیش بینی این دبیرخانه حرکت رو جلو و اجباری شدن این استانداردها به کمک سازمان های مرتبط مانند شهرداری، آتش نشانی، مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت کار و همچنین اداره بازرسی این وزارتخانه است.
حسین پور اضافه کرد: اکنون حدود یک میلیون جرثقیل و بالابرهای مختلف در استان های کشور به کار گرفته می شوند اما استاندارد و نظارتی خاصی بر فعالیت آنها وجود ندارد.
به گفته وی، استاندارد و نظارت 2 حلقه اصلی گمشده این صنعت است و اگر به آن توجه نشود باید منتظر حوادث مختلف باشیم.
حسین پور تاکید کرد متاسفانه جرثقیل ها و بالابرهای کشور از نظر ایمنی وضع مطلوبی ندارند و افزود: چهار هزار نفر کارشناس فعال در این صنعت شامل کارشناسان ایمنی ماشین آلات، تعمیر و نگهداری، واردکنندگان و تولیدکنندگان حضور دارند.
پنجمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی جرثقیل، لیفتینگ، لیفتراک، بالابرها و صنایع وابسته یکم و دوم شهریورماه با حمایت و همکاری وزرات صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد برگزار می شود.
گسترش فرهنگ استانداردسازی، آشنایی با تولیدات جدید این صنعت، آموزش مبحث ایمنی و به روزرسانی دانش استفاده از جرثقیل ها و بالابرهای بزرگ و فوق بزرگ، برخی از اهداف برگزاری این همایش است.